maanantai 14. helmikuuta 2011

Täydellisiä lahjoja

Viikko on taas kulunut raapustamatta tänne mitään. Vierähtäneenä viikkona olen miettinyt ainakin sitä, miten onnellinen olen, kun minulla on ystäviä. Tänään on tietysti sopiva päivä puhuakin siitä, mutta asia tuli kyllä alunperin jotain muuta kautta mieleen. Minulla on ensinnäkin ihana puoliso, joka huolehtii minusta. Lisäksi on muita ystäviä, jotka ovat tärkeitä. Ja rakkaitakin.

En nyt jaksa tai osaa muotoilla asiaa juuri tuon paremmin. Ehkä tämä oli sellainen "Hei, minullahan on ystäviä"-tyyppinen havainto. Se on toki miellyttävä huomio. En ole oikein koskaan tuntenut olevani mitenkään ylikyllästetty ystävillä. Tosin taaksepäin miettien sanoisin, että heitä on kuitenkin aina ollut ainakin joku tai muutamia. Kuitenkin yksi kipeä rukousaihe oli jo lapsena, että saisin jonkun hyvän ja läheisen ystävän. No voisin varmaan sanoa, että tähän on kyllä jo vastattu useammankin kerran. Toinen huomio taaksepäin katsellessa on se, että vaikka joistakuista ystävistä on joutunut etääntymään, niin samoin myös uusia ystäviä on löytynyt matkan varrelta. Ja loppujen lopuksi tapahtuessaan se eroaminen ei enää ole ollutkaan niin kamalaa, kuin ehkä etukäteen on pelännyt. Sellainen ystävä on tietysti todella arvokas, jonka rinnalla voi kulkea koko elämän tai suuren osan siitä.

Siinäpä oli ystävyyspohdintaa tällaisesta "onko minulla"-näkökulmasta. Se on ehkä itsekäs, mutta ei välttämättä ollenkaan huono pohdinnan aihe, koska hyvät asiat elämässä tuppaavat helposti unohtumaan. Niiden palauttaminen mieleen on hyvä.

Olen varmaan lainannut aiemminkin, mutta pidän tosissaan tästä raamatunpaikasta:
Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, taivaan tähtien Isältä, jonka luona ei mikään muutu, ei valo vaihdu varjoksi. (Jaak.1:17)
Sieltä ne ystävätkin siis loppupelissä tulevat. Ja ei toki ole pahitteeksi olla kiitollinen heille itselleenkään ystävyydestä.

Lisäksi voi sitten miettiä sitä, että miten itse voisi olla hyvä ystävä toisille, ja kuka sitä ehkä kaipaa kipeimmin juuri näinä päivinä. Mutta sitä pohdin joskus toiste. Hyvää ystävänpäivää ja muita päiviä vain kaikille, toivottaa pikku Pirpana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti