tiistai 1. toukokuuta 2012

Matkalla liekkien maassa - päivä 2

Toisena päivänä käytiin katselemassa lähellä olevaa Vanhaa kaupunkia. Siellä oli kivinen palatsi ajalta, jolloin shaahit hallitsivat liekkien maata. Sisällä olevassa museossa oli katseltavaa, kuten tassujalkainen tykki, kivannäköisiä vöitä, painavahkon näköiset korvakorut ja ihan oikea samovaari. Tuo samovaari oli toinen, jonka näimme. Ensimmäinen oli autotien varressa edellisenä päivänä. Ei kuitenkaan pysähdytty teelle silloin.




Palatsin pihalta pystyi katselemaan uudemman kaupungin puolelle. Shaahien katselemat maisemat olivat ehkä hieman erinäköisiä.



Seuraava nähtävyys oli neitsyttorni, jonka alkuperästä kertovat vain monet legendat. Se on kuitenkin ollut tähystys- ja turva- ja puolustus- ja asuinpaikkana joillekin kauan sitten eläneille ihmisille. Torni on pyöreä, mutta siinä on kummallinen siiveke alhaalta ylös asti. Alla olevassa kuvassa näkyy myös Shirvanshaahin palatsin saunaosaston kupoleita.


Alla olevat kaksi kuvaa ovat kuulemma tavallinen näky Vanhalla kaupungilla. Ensimmäinen on otettu neitsyttornista ja toinen kaupungin muurin vierestä. Vanhat miehet pelaavat jotain. Olisikohan se ollut jotain backgammonin tyyppistä tai vastaavaa.



Tämä oli myös se päivä, kun menimme ensimmäisen kerran bussilla. Kaupungilla näkyi aikamoinen muurien rakennusbuumi. Lähestyvä suurtapahtuma ilmeisesti oli innoittanut piilottamaan rumempia ja kauniimpia paikkoja vierailijoiden silmiltä.

(Klikkaamalla kuvia näet ne suurempina.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti