maanantai 7. toukokuuta 2012

Matkalla liekkien maassa - päivä 3

Kolmantena päivänä pääsimme jo lähemmäs mertakin. Rantabulevardilta katseltuna se olikin ihan kivan näköinen. Ihan läheltä kurkattuna tuli näkyviin kuitenkin veden ruskea väri ja rannassa kelluskelevat roskat ja öljyläikät. Menimme ihan kahdestaan bussilla ja saimme aikaa kulumaan uudenuutukaisessa ostoskeskuksessa. Siinä vaiheessa osasin jo arvostaa ostarin vessoja, ne olivat siistejä. Ja niissä oli pöntöt.

Illalla lähdettiin taas autoajelulle, ja sekös oli mukavaa. Alla näkyy kohtaa, josta paksua mutakerrosta tulee maan alta tasaiseen tahtiin, joskaan ei silmällä havaittavasti. Aluksi jälki oli sileää, mutta toiseen suuntaan katsoessa paljonkin ropeloisempaa. Aikamoiset luonnonvoimat ovat tässäkin liikkeellä.



Talojen välistä yleistä maa-aluetta ei olla pidetty kovin siistinä, kuten alla olevasta näkyy. Tämä kuva pysähdyttiin ottamaan auton ikkunasta. Muurien taakse ei päästy kurkistamaan. Kaikilla taloillahan pitää olla muurit ympärillä.


Toisena illan varsinaisista nähtävyyksistä oli suolajärvi, ja se olikin sitten melko suolainen. Matalat rannat olivat täynnään suolalillua, sitä vetisempää mitä lähemmäs avovettä mentiin. Tästä kohtaa ei päässyt veteen asti, jos ei halunnut upota lilluun.


Alla näkyy vielä lieskoja palavasta mäenrinteestä. Se oli myöskin ihan näyttävän näköinen pimeän aikaan. Vielä parempi olisi ollut ilman valonheittimiä, mutta näin tuli tämäkin ihme nähtyä.


Tämäniltaisella ajelulla menimme myös melko jännittävän oloisesta liikenneympyrästä läpi, ja ihan kolhuitta. Aika monta autoa oli rinnan ja kaikki menivät tietysti siihen suuntaan kuin halusivat ja silloin kuin halusivat. Ja niin menimme mekin. Edelleenkään en suostu rattiin edes kotimaan pääkaupungissa, mutta hyvä, että jotkut osaavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti