sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Pikkuiset

Olin viikonlopun vanhempien ja koiran luona. Ohjelmassa oli mökillä käyntiä, saunomista, lakkiaiset, mummolassa vierailua, syömistä ja auringonottoa. Aikataulu oli loppujen lopuksi ihan sopivan leppoisa, mutta en ehtinyt kyllä pitkästymäänkään.

Perjantaina mentiin mökille, joka on tarkemmin sanottuna äidin lapsuudenkoti. Samalla katselin vähän vanhoja leikkipaikkoja. Eipä tarvinut lapsena leikkiä ihan yksin. Sen sijaan rymysin isoveljen perässä pitkin noitakin metsiä. Tykkäsin myös onkia kaloja kissalle. Se kuului yleensä mökkikäyntien ohjelmaan. Enon kanssa käytiin myös katiskoilla ja vanhempana kalastin haukia virvelillä. Virvelöintiharrastus loppui siihen, kun kaikki omat vieheeni olivat jääneet puihin tai pohjaan kiinni ja hukkuneet. Ja virvelikin hajosi lopulta lopullisesti. Uusia ei tullut ikinä hankittua. Ja lainavälineitä en uskaltanut käyttää kuin ihan varovasti muutaman heiton verran.

Nykyaikaan eli perjantai-iltaan palattua oli aika mennä saunaan. Heitin talviturkin. Vasta kesäkuussa siis! Kyseinen toimitus ei ole tainnut ikinä jäädä näin myöhäiseksi. Mutta syytän tästä vaikka aikatauluja. Tämä oli eka kerta tänä keväänä kun pääsin rantasaunaan. Ja intohimon puuttuessa ei ole tehnyt mieli mennä ilman saunaakaan järveen.

Lauantaina vierailtiin mukavissa lakkiaisjuhlissa. Sen jälkeen ohjelmaa oli vähemmän ja kerkesin katsella vanhempien istutuksia pihalla. Se on aika viihtyisä kesäpiha. Ehkä siellä voisi kuluttaa osan kesälomastakin. Olisi se ainakin mukavampaa kuin oman asunnon parvekkeella.

Pihalla oli erä pikkukuusia odottamassa metsään pääsyä. Ne näkyvät viereisessä kuvassa. Taimia on siinä kuulemma 2000, ja isältä menee niiden istuttamiseen kaksi työpäivää.

Muistan, että olin kerran isän isän mukana istuttamassa puita. Ne laitettiin maahan putken avulla. Ja taimia oli paljon odottamassa maahan pääsyä. Muuta en muistakaan. Taisin olla aika pieni vielä. Pappa on ollut jo pitkän aikaa eläkkeellä metsurin töistä. Isän mukana olen myös ollut töissä yhtenä päivänä. Silloin kaadettiin isoja puita. Ja metsässä oli metsäkone, joka oli mennyt nurin. Siitä on jossain valokuva, kun kiipeilen koneen päällä. Sen renkaat olivat suuren suuret.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti