tiistai 9. elokuuta 2011

Loppu. Alku.

Loma loppui ja syksy alkoi. Tai no loppukesähän nyt varmaan on. Ulkona on vielä lämmintä, muttei kuuma. Se on mukavaa. Mutta lomamatkalta kotiin tultua tuli kyllä heti ensimmäisenä iltana syksyinen olo. Sellainen syksyinen ja kodikas, mukava olo. Etenkin illalla, kun ulkona tuli pimeää. Kotiin tultua sen huomaa, että jokin on muuttunut. Talvi on tulossa.

Tuo viimeisin lause piti laittaa ihan puolison iloksi tuohon. Luen hänen perässään Tulen ja jään laulu-sarjaa. Ja onhan se sanonta nykyään tv:stäkin tuttu.

Tänään piti mennä töihinkin. Se olisi voinut olla mukavampaa, jos ei olisi heti kiirettä ja hulinaa tiedossa. Mutta ehkäpä hommat lutviutuvat taas jotenkin, ja kohta alkaa hiljaisempi syksy.

Syksy on ihan mukava asia. Tai ensin tämä loppukesä, mikä nyt onkin. Ei ole enää helteitä ikävä. On mukava, kun kotona ei ole kuuma. On mukava, kun ulkona tarvitsee ohuen kerroksen pitkiä vaatteita, mutta ei enempää. Eikä haittaa, vaikka kohta viileneekin. Syksyllä voi pitää syksyvaatteita, ajatella syksyajatuksia ja olla kotona ja katsella pimeää ikkunasta. Mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti