keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Kaksi valittu

Kodinetsintäbuumi on jatkunut edelleen. Eilen pääsimme siihen vaiheeseen, että sain yhden asuntohakemuksen lähetettyä. Asumme nyt SATO-talossa, joten hain samasta firmasta asunnonvaihtoa kahteen toivepaikkaan. Ne ovat molemmat kaksikerroksisia luhtitaloja, joissa olisi molemmissa neljä kolmiota. Voihan olla, että joku noista kahdeksasta asunnosta vapautuu seuraavan puolen vuoden aikana, jolloin hakemus on voimassa. Silloin meillä voisi olla mahdollisuuksia päästä siirtymään niihin.

Toinen toivepaikoista on hyvin lähellä eli nykyisessä osoitteessamme, mutta eri rakennuksessa. Olen koko ajan ollut sitä mieltä, että B-talossa olisi mukavampi asua. Sen parvekkeet ja pihat ovat sisäpihalle päin, ja sisäpihan takana taas näkyy pusikkoa eli metsää. Ja tosiaan, B-talossa olisi kolmioita. Kolmioita, joiden vuokra alkaa samalla numerolla kuin meidän nykyinen vuokramme. Joten kyllä tekisi mieli vaihtaa sinne.

Asuntoja katsellessa on muutenkin alkanut tuntua siltä, että emme me nyt niin kovin huonossa paikassa asukaan. Ympäristö on ihan kohtuullisen viihtyisä ja talot ovat siistin näköisiä ulkoa päin. Mieluummin tietysti asuisin vähän karumpimaastoisella alueella kuin vanhalla pellolla, mutta ihan kaikkea ei aina voi saada. Varsinkin jos ei halua maksaa paljoa. Vuokra on ihan kohtuullinen nykyiseen hintatasoon nähden, ja kuitenkin sijainti on ihan ok: todistetusti jopa sohvaperunaihminen pystyy pyöräilemään töihin tai keskustaan hyvällä kesäsäällä.

Toisessa toivepaikassa olisi hiukan korkeampi vuokra, mutta se olisi mukavan lähellä työpaikkaa. Reilun kilometrin kävelyllä selviäisin töihin ihan ympäri vuoden. Olisipa luksusta.

Tietysti voi käydä niin, että mikään noista kahdeksasta asunnosta ei vapaudu lähiaikoina. Tai että emme sittenkään saa niitä, vaikka vapautuisikin. Olen katsellut myös kaupungin vuokra-asuntoja. Niissäkin olisi joitain kiinnostavia vaihtoehtoja, joita voisi jäädä kärkkymään jonkin jonon päähän. Ehkä pistän toisenkin hakemuksen menemään lähiaikoina.

Samalla voin jatkaa viimeaikaista harrastustani eli autoretkeilyä lähiseudulla. Talothan täytyy käydä bongaamassa ulkoapäin ennen kuin niitä rupeaa merkkaamaan ykköstoiveiksi hakemuksiin. Lähiympäristö on myös mukava nähdä. Tänään huomasin kuitenkin, että retket olisi hyvä suunnitella jo etukäteen (ei vasta kesken kotimatkan) ja katsoa vaikka kartasta, miten kohteeseen ajetaan. Silloin ei tarvitsisi ajella koko lähiympäristön katuja läpi löytämättä ikinä oikeaa kujaa tai tietä tai polkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti