torstai 13. toukokuuta 2010

Aikamatkoja

Eilen kävimme kullan kanssa elokuvissa ja katsoimme Robin Hoodin. Se oli niin mukavaa. Tämä oli juuri sellainen elokuva, millaisista tykkään. Jonnekin hamaan keskiaikaan tai kauemmas sijoittuva tarina, upeat maisemat, ratsulla hätiin tuleva uljas sankari ja tarpeeksi hyvä juoni takaavat minun tyytyväisyyteni joka kerta.

Tänään oli sitten vapaapäivä ja käytin sen siivoukseen. Itseasiassa oli ihan mukavaa, kun oli kerrankin tarpeeksi aikaa siivota. Ja energiaa. Sain aikaiseksi jopa luututa saunan lattian, mitä ei ihan kovin usein tapahdu. Sen jälkeen ehdin käydä ulkona ja huomata, että ilma oli melkein painostavan hiostavan lämmin. Ja lehdet kasvavat vauhdilla. Nyt on kesä.

Illalla pelattiin vielä pari lautapeliä kolmen hengen voimin. Viime aikoina ei ole tullut kovin paljon pelailtua. Omat pelit eivät oikein maistu enää kaksinpeleinä, ne on koluttu tavallaan loppuun. Tänään pelattiin Ingenious ja keskiaikaan sijoittuva Puerto Rico. Ingenious on ihan kiva, siinä pitää laittaa palikoita laudalle ja kerätä joka värisiä pisteitä tasatahtiin. Voitin sen, vaikka se taisi olla enemmänkin vahinko. Puerto Rico on yksi suosikkilautapeleistäni, mutta en yleensä oikein pärjää siinä. Kokonaisuus ei pysy hallussa. Pitäisi sekä rakentaa peltoja ja saada ne kasvamaan, myydä peltojen tuotteita ja toimittaa niitä laivoille, kerätä rahaa ja rakentaa uusia rakennuksia. Ja kaiken pitäisi tapahtua yhtä aikaa sopivassa suhteessa häiriten samalla vastustajien puuhia. On se vaikeaa. Ei ole helppoa olla uudisasukas valtameren takana. Varsinkin jos toiset uudisasukkaat ovat viisaampia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti