lauantai 22. toukokuuta 2010

Pilvistyy

Kylläpäs väsyttää. Minulla olisi ollut juuri nyt mahdollisuus olla harjoittelemassa frisbeegolfia, mutta en jaksanut lähteä liikkeelle. Joskus toiste sitten. Ehkä tämä ei ole kesän viimeinen kaunis päivä, vaikka huomiseksi onkin luvattu sadetta. Nyt täytyi valita koti-ilta.

Koti-illan voi kuluttaa ainakin esimerkiksi kirjaa lukemalla. Aloitin juuri Connie Willisin Tuomiopäivän kirjaa. Se vaikuttaa jännittävältä. Ainakin tarina sai heti mukaansa. Tulevaisuuden opiskelijatyttö lähetetään aikakoneella keskiajalle ja kaikki ei ilmeisesti tule menemään ihan suunnitelmien mukaan. Ainakin tytön oppi-isä pelkää pahinta tai vieläkin pahempaa. Olen nyt menossa luvussa neljä. Aikamatkailija on siinä jo päässyt perille johonkin aikaan ja paikkaan. Mihin, siitä ei ole oikein selvyyttä. Matkan on tarkoitus kestää kaksi viikkoa, mutta kirja on kyllä aika paksu. Ehkä siitä tulee pidempikin reissu.

Jossain arvostelussa vihjattiin sen verran, että ruttotaudin jalkoihinhan se Tuomiopäivän kirja vie. Luin joitain vuosia sitten jonkun toisenkin kirjan rutosta Englannissa. Se oli aika vaikuttava tarina myöskin. Joku mies piti päiväkirjaa ja mietti, miten voisi suojautua taudilta. Harmittaa vain, kun en muista kirjan nimeä tai mitään. Ilmeisesti pitäisi pitää kirjaa, että mitä kirjoja lukee. Ainakin merkittävistä kirjoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti