torstai 28. lokakuuta 2010

Viruksia vastaan

Eilinen ei itseasiassa ollut mitään mukavaa sairastamista. En saanut nukuttua eikä ollut yhtään hyvä olla sen enempää sängyssä kuin jalkeillakaan. Mutta nyt on jo paljon parempi olo. Ja nälkäisempi.

Muistelin jotain ensimmäistä flunssaa, mikä on jäänyt mieleen. En osannut vielä niistää, ja kaikki aikuiset ihmettelivät sitä. Taisimme olla mummolassa kyläilemässä, koska muisto on sieltä. Kukaan ei kyllä osannut oikein neuvoakaan, miten niistetään. Se on varmaan aika surkean näköistä, jos nenä vaan vuotaa, mutta niistää ei osaa. Ylivaluvat voi pyyhkiä nenäliinaan. Mutta ei kai kukaan niistämistäkään syntyessään osaa.

Nyt kun syksykin on näin pitkällä, niin meillä on myös lautapelikausi aluillaan. Peleihinhän ei kesäisin tule juuri koskettua, mutta pimeät syysillat sopivat pelaamiseen oikein hyvin. Samoin tietysti myös joululoman pitkät päivät. Tänä syksynä on pelattu aika monta Menolippu-peliä. Se on hyvä aloituspeli lautapelien maailmaan, joten sen voi ottaa esiin vähemmän pelanneiden vieraidenkin kanssa. Menolippu on muutenkin hyvä esimerkki hyvästä lautapelistä. Siinä on yksinkertaiset säännöt, jotka on helppo oppia. Kuitenkin se toimii pelinä oikein hyvin. Toisen pelikerran jälkeen ei vielä kyllästy. Muutaman kymmenen kerran jälkeen Menolipun kaksinpeliversioon saattaa kyllä kyllästyä, ainakin saman vastustajan kanssa. Mutta useampien pelaajien kanssa se on ihan hyvä seurapeli edelleen. Pari seuruetta on käynyt meillä pelaamassa sitä tässä syksyllä. Pariin muuhunkin peliin on koskettu.

Sain synttärilahjaksi Pandemia-pelin, jota ei tosin vielä ole kokeiltu. Siinä on vähän erilainen asetelma kuin peleissä yleensä, koska pelaajien on tarkoitus pelata yhdessä lautaa vastaan. Kukaan ystävistäsi ei siis ole vihollisesi. Se on kiva ajatus, jos peli vaan on saatu toimivaksi. Meillä on toinenkin samalla idealla tehty peli, Taru Sormusten Herrasta-lautapeli, jossa hobittien pitäisi päästä yhdessä Tuomiovuorelle. Se ei vaan ole kovin toimiva peli ja montaa kertaa ei ole jaksettu kokeilla. Toivottavasti Pandemia toimisi paremmin. Siinä vastustetaan yksissä tuumin maailmalle leviäviä tautiepidemioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti