sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Lautapelinörtti ja kaverit

Meillä kävi eilen lautapelivieraita ja saimme testattua Pandemiaa ensimmäisen kerran. Se oli kuin olikin hyvä peli ja lisäksi niin kovin jännittävä. Yritimme pelastaa maailman kokonaista kolme kertaa, mutta ei se vaan pelastunut (kahden yrityksen jälkeen yritin mainita luopumista koko hommasta, mutta muut kriisiryhmän jäsenet tyrmäsivät ajatuksen armotta). Ensimmäisessä pelissä saimme tuhottua yhden neljästä kulkutaudista, ennen kuin se oli puhjennutkaan. Kolme muuta kuitenkin levisivät liian kovaa vauhtia, ja loppu tuli. Toisella kerralla saimme taas kehitettyä hoitokeinon yhteen tautiin, mutta ei sitä eikä muitakaan sairauksia saatu karkotetuksi maailmankartalta. Kolmannella kierroksella löysimme parannuskeinon jopa kolmeen tautiin neljästä, mutta sitten loppui kriisin hallinta-aika kesken (osa ryhmästä tosin esitti kiivaita vastaväitteitä, voiko näin käydä) ja homma levisi taas käsistä. Semmoista se on.

Tarkempaa selostusta Pandemiasta löytyy täältä. Tänään innostuin lautapelikaudesta jopa niin paljon, että kirjasin itseni myös tänne. Sivu näyttää sekavalta, mutta sinne voi kirjata kaikki pelatut lautapelinsä, keitä oli mukana ja kuka voitti. Puoliso on tietysti ollut siellä jo monta vuotta. Juuri nyt tuli tosin mieleen, että olisi kyllä paljon minun tyylisempää kirjata pelit vaikka johonkin päiväkirjaan. Sen selaaminenkin olisi paljon helpompaa kuin tuollaisen sekavan jenkkisivuston. Ehkä teenkin niin. Mutta idea on joka tapauksessa hyvä. Tämän syksyn lautapelitilastoni näyttää nyt tältä:
  • 6.10. meillä, 4 pelaajaa, pelattiin Menolippu, Alhambra ja Take it Easy
  • 11.10. meillä, 4 pelaajaa, pelattiin Menolippu
  • 19.10 kylässä, 5 joukkuetta, pelattiin Menolippu
  • 30.10. meillä, 4 pelaajaa, pelattiin Pandemia, Pandemia ja Pandemia
Eilen vieraillut nuori pariskunta kävi siis jo toisen kerran kyläilemässä ja pelaamassa. Toiset kaksi peli-iltaa tapahtuivat vaihtelevalla osallistujamäärällä ystäväperheen kanssa, jota yritämme myöskin tutustuttaa pelien maailmaan. Näitä aikaisempiin pelikavereihin kuuluu puolison veli, joka tulee aina välillä pelailemaan (etenkin, jos meillä on joku uusi peli). Toinen veli ja muita sukulaisia saattaa löytyä pelaamasta etenkin joululoman aikoihin. Appiukon kanssa pelaamme noin kerran vuodessa Salomo3000-tietovisaa. Tänään melkein pelasimme kahdestaan puolison kanssa, mutta sitten se aika meni keskusteluksi (mikä ei sekään ole huono) ja nettiin eksymiseksi. Piti tarkistaa, kumpi on voittanut viimeksi Attikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti