sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Moraalinen ongelma

Marraskuu on puolessa välissä, joten täällä blogissa voi varmaan jo varovasti mainita joulun. Minulla ei kyllä vielä ole mitään joulunodotusmieltä. Yleensä tässä vaiheessa syksyä kynttilöidenpolttamiskauteni on jo pitkällä, mutta tänä vuonna se on lähtenyt aika varovasti käyntiin. Ehkä pelkään nokeavani uuden kodin katonreunuksia.

Joulun halusin mainita nyt siitä syystä, että voin puhua vähän joulukorteista. Niiden lähettäminen on yksi joulunodotusperinteistäni, jota siis täytyy noudattaa. Ajattelin tehdä tänä vuonna kortit itse, mikä ei ole ollut pakollinen eikä yleinen osa perinnettä. Yleensä sellaiseen on ollut liian kiireistä ja liian ideatonta. Mutta jos tämän joulukorttiasian haluaa tehdä kunnolla, niin silloinhan korttien täytyy olla itsetehtyjä. Tarvikkeetkin olen jo ostanut, ja kortteja voisi ruveta väsäämään vaikka heti. Mutta marraskuu on vasta puolessa välissä, enkä tiedä voiko vielä alkaa kuuntelemaan joululauluja. Eikä kortteja voi tehdä kuuntelematta joululauluja. Mitä siis teen. Ehkä on ihan varovasti kuunneltava jotain huonointa joululevyä. Parhaat jätetään tietysti viimeiseksi. Tai sitten aloitan korttien tekemisen vähän myöhemmin. Se olisi kuitenkin mukavinta, jos niiden kanssa ei tulisi liian kiire. Ehkä joulumusiikki liian aikaisin on se pienempi paha. Vaikka siitä voikin tulla joulumieltä.

2 kommenttia:

  1. Meillä pari vuotta sitten kun käännettiin kalenteri lokakuulle, sanoi vanhimmainen hartaan tyytyväisenä että nythän voi ruveta tekemään joulukortteja. Eli et sinä kovin etuajassa ole.

    VastaaPoista
  2. Kahdella cd:llä saa näköjään viisi korttia valmiiksi :) Kyllä se varmaan kannatti jo aloittaa...

    VastaaPoista