perjantai 21. joulukuuta 2012

Merkittävä päivä

Tänään oli talvipäivänseisaus eli vuoden lyhyin päivä. Paljon ennen auringonnousua joskus puoli viideltä taivas oli aivan vaaleanpunainen ja lumiset puut sitä vasten erittäin kauniita. Sain siinä vaiheessa laitettua joulukinkun jääkaappiin. Paistaminen kun meni vähän pitkäksi tällä kertaa. Ehkä olisi pitänyt suunnitella asia vähän tarkemmin. No, ei se mitään, nukuin vain vähän yli puolen päivän ja ehdin kuin ehdinkin kävelylenkille vielä valoisan aikaan ihmettelemään lyhyttä mutta hyvin valkoista päivää.

Kuten kaikki varmaan jo tietävätkin, niin tänään alkoi myös maya-intiaanien ajanlaskussa uusi aikakausi. Tai jotakin sen suuntaista juttua olen kuullut. Partiolaisten joulukalenterissa oli tämän päivän luukku kuunsirpin kohdalla ja odotin mielenkiinnolla, että mitä sen takaa paljastuu. No, sieltä löytyi kuumailmapallo tuoden lisää tonttuja paikalle. Mitäpäs muutakaan.

Puolisolla alkoi tänään joululoma ja nyt olemme sitten molemmat lomalla. Mukavaa. Sunnuntaina olisi tarkoitus lähteä minun vanhempien luo pariksi päiväksi joulua viettämään. Isoveli on siellä myös. Ennen lähtöä olisi kyllä vielä aika paljon tekemistä. Olin jo viime yönä tarpeeksi väsyneenä päättänyt, että perunalaatikot jäävät tänä vuonna tekemättä, mutta en tässä jalossa päätöksessä varmaan pysty pysymään. Tänään kun tuli ostettua vielä paremmanlaatuisia perunoita sitä varten. Kai se on sitten taas huomenna kokeiltava onneani. Sen lisäksi pitää pakata lahjoja ja ottaa kuusi sisään ja koristella se (vaikka ei kai se mitenkään pakollista ole kun kuusi on ihan kaunis sellaisenaankin ja mikä tärkeintä, se tuoksuu). Jotain kotitöitä pitää harrastaa ja sitten vielä kaupassakin käydä, mutta ehkäpä puoliso voi tehdä sen. Hän kun meinaa joka tapauksessa lähteä vielä jouluostoksillekin. Eli sellaista tohinaa täällä meillä. En ole vielä osannut siitä luopuakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti