keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Tosi rakkautta

Kahden on parempi kuin yksin, sillä heillä on vaivannäöstänsä hyvä palkka. Jos he lankeavat, niin toinen nostaa ylös toverinsa; mutta voi yksinäistä, jos hän lankeaa! Ei ole toista nostamassa häntä ylös. Myös, jos kaksi makaa yhdessä, on heillä lämmin; mutta kuinka voisi yksinäisellä olla lämmin? Ja yksinäisen kimppuun voi joku käydä, mutta kaksi pitää sille puolensa. Saarn.4:9-12

Saarnaajan kirja on ollut jo jonkin aikaa lukuohjelmassa. Edistyy hitaasti, mutta varmasti. Minusta tuo kuvaus kahdesta yhdessäkulkijasta on aika kaunis. Tällä kertaa se ei tuntunut liian kuluneelta. Sitäpaitsi se on helposti sovellettavissa omalle kohdalle, kun katselee viimeisiä yhdeksää ja puolta vuotta taaksepäin. Niistä voin olla kiitollinen.

Romaanien puolesta luen nyt Myrskyluoto-kirjoja ja ensimmäinen osa on Tie Myrskyluodolle. Se on ihan mukavaa luettavaa tähän joulunalusaikaan. Kertoo vanhoista ajoista. Ehkä se ei ole liian surullinenkaan, tai ainakin toivon niin. Ensimmäinen osa on pian lopussa. Liput on varattuna teatteriesitykseen viides tammikuuta, joten sitä ennen pitää ehkä lukea vielä muutama noista kirjoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti