maanantai 25. tammikuuta 2010

Pilates

Tänään tulin kotiin pilatesrullan kanssa. Se on iso ja punamustaraidallinen ja sillä voi tehdä pilatesliikkeitä. Aion tehdä kotona erityisesti paria sellaista liikettä, joista on hyötyä juuri oman selän ongelmakohtaan.

Pilatesliikkeitä voi tehdä kyllä ilman rullaakin. Minä olen tehnyt niitä viime syyskuusta asti, mutta lähinnä vain maanantaisin pilatestunneilla. Tämä on tuntunut auttavan yläselän jäykkyysongelmaan aika paljon. Tai ainakin kuuden viikon pidennetyllä joulutauolla selkä meni huonompaan kuntoon ja parani taas sen jälkeen. Näköjään en voi lopettaa pilatesta. Tunnit ovat tosin aika kalliita, mutta liikuntasetelit ja "terveydestä kannattaa maksaa"-ideologia ovat auttaneet tässä huomattavasti. Etenkin se ideologia siis. Ja ehkä oma rullakin auttaa asiaa jatkossa. Voin ottaa pienimuotoisia lomia ohjatuilta tunneilta ja tehdä kotona joitain helppoja liikkeitä, jotka toivottavasti riittävät ylläpitämään hyvää oloa.

2 kommenttia:

  1. Siskollani kokeilin hiukan kyseistä lajia ja sitten jotain jonkun kerran kotonakin. Luulen että olisi aika hyvä juttu, myös minulle! :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kyllä. Parasta ois mennä johonkin missä saa ohjausta ja tarpeeksi pienelle ryhmälle..liikkeistä on hyötyä vain jos ne tekee oikein. Ja silti ei saa turhautua, vaikka ei osaa :)

    VastaaPoista