lauantai 22. syyskuuta 2012

Kesäloma uusiksi

Nyt ehdin vielä laittaa näkyville muutaman kuvan ja muistelun melkein kuukauden takaisesta viikonlopusta merellä. Siellä ei ollut laisinkaan niin kylmä kuin olisi voinut olla, itseasiassa oli oikein lämmintä ja kesäistä. Siitä huolimatta onnistuin käyttämään myös lautailuhousuja ja pipoa ynnä muuta sellaista. Välillä taas ei olisi tarvinut olla melkein mitään päällä. Se oli elokuun viimeinen viikonloppu ja se tuntui olevan myös kesän viimeinen viikonloppu. Ja minä pääsin itseasiassa ihan lomatunnelmaankin. Tuntui, kuin olisin saanut pitää toisen kesäloman, lyhyen mutta laadukkaan.

Veljen ostama vene oli mielestäni hieno. Se on pitkä ja kapea. Näytti siltä kuin se olisi ollut noin puolet kapeampi kuin muut samanpituiset veneet laiturissa, vaikka ei se ero nyt ehkä ihan niin iso ollut. Ensisilmäykseltähän vene siis näytti vähän hassulta. Se on kuitenkin isoin purjevene, jonka kyydissä olen ollut. Ja korkein, sillä maston huippu oli 18 metrin korkeudessa eli melkein puolet korkeammalla kuin aikaisemmissa tapauksissa. Leveyttä sillä on 2,7 metriä ja pituutta 12,5 metriä. Ja se on ruotsalainen. No, vaikka sisätilat olivat ahtaammat kuin niissä isoissa ja hienoissa naapuriveneissä, niin mielestäni ne olivat aika fiksusti järjestetty. Ja purjehtiminen sillä oli mukavaa. Se kulki hyvää vauhtia melkein olemattomassa tuulessa, vaikka kaikki purjeet eivät edes olleet ylhäällä. Voisin lähteä toisenkin kerran. Ehkä ensi vuonna.

Sitten ne valokuvat. Veneestä en laita kuvaa ainakaan tällä kertaa, koska blogin piti pysyä ihan pikkuisen anonyyminä. Mutta joutsenia piti tietenkin taas kuvata. Tässä ovat ensimmäiset:


Tässä ne menevät meitä karkuun, kun tulemme isoveljen veneellä:


Ja tässä ovat toiset joutsenet, jotka menevät meitä karkuun, kun melskaamme iltakävelyllä:


 Tässä hieman nopeammat ohittavat meidät:


Tässä tulee vastaan purjevene niin kauniin värisen spinnaakkerin kera, että siitä piti ottaa yksi kuva. Minä pidän sinisestä. Me emme kokeilleet spinnaakkeria, vaikka myötätuulta taisi olla jossain vaiheessa.


Tässä taas tulee vastaan purjelaiva. Sellaisesta on aina otettava kuva:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti