sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Lomasuunnitelmia

Viikonloppu meni nopeasti. Ensi viikolla on vain kolme työpäivää, jotka luultavati hujahtavat myöskin aika nopeasti. En ole oikein tottunut noin lyhyisiin työviikkoihin. Torstaina lähdetään sitten pääsiäisloman viettoon. Toivottavasti lomallakin on niin mukavaa, että aika menee nopeasti. Joka tapauksessa arkielämän kuvioista ja paikoista irrottautuminen tekee varmaan oikein hyvää.

Viime viikolla huomasin, että minulla on 20 päivää tämän vuoden lomia käytettävissä. Se oli oikein mukava havainto. Pystyn pitämään vaikkapa kolme viikkoa kesälomaa ja silti jää vielä viikko joulun viettoon tai muuhun talvella. Enkä tule käyttäneeksi ensi vuoden lomia etukäteen, kuten tähän asti on aina käynyt (pätkätöiden ja hitaasti kertyvien lomapäivien takia). Ja mikä ylellisintä, ensi vuonna minulla siis voisi olla täydet 30 päivää lomaa, aivan niinkuin normaaleillakin töissä käyvillä ihmisillä. Olen kyllä ne ansainnutkin, piste.

Tässä viikonloppuna on tullut jonkin verran mietittyä, mitä tekisin kesällä. Näillä näkymin houkuttelevin vaihtoehto kesälomaa varten taitaa olla purjehdusreissu isoveljen veneellä jossain päin Suomen saaristovesiä. Se olisi "oikeaa kesälomaa poissa kaupungista", jollaista en ole pitkään aikaan tullut viettäneeksi muiden (kaupunki)reissujen takia. Tietysti aina on ollut aikaa viikonloppuna tai parina kesässä lähteä vesille, mutta siinäpä se. Pidempi loma olisi varmaan oikein mukava. Ehkäpä se toteutuukin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti