torstai 9. joulukuuta 2010

Joulukiire?

Hui hui, enää kaksi viikonloppua ennen joulua, ja toinen niistäkin menee reissussa. Lauantaina olen menossa vanhempien luokse ja sieltä vielä sukuloimaan, kun eno täyttää 50 vuotta. Menen kyllä ihan mielellään. Tuntuu, että enoa pitää kerrankin muistaa, ja vanhempien luonakaan en ole juuri ehtinyt käydä tässä syksyllä. On ollut niin kiireistä muka. Ja niin se on vähän ollutkin.

Haluaisin ehtiä vielä tekemään pipareita ja perunalaatikkoa ennen joulun tuloa. Jälkimmäinen onnistuu yleensä vasta toisella kerralla, jostain syystä. Luultavasti en vaan koskaan muista edellisvuotisia virheitäni ja teen ne sitten uudestaan. Nyt minusta tosin tuntuu, että se taisi olla viime kerralla siirapin vika. Sen kanssa pitäisi olla varovaisempi. Ehkä se on aina ollut siirapin vika, kun perunalaatikkoni maku on ollut kamala. Loppujen lopuksihan laatikkoa pitää tehdä vielä kolmannenkin kerran, jos sitä haluaa tarpeeksi. Mutta täytyy varmaan tehdä näistä hommista vain sen verran, mitä ehtii. Ensi viikolla olisi saatava myös joulukortit lähetettyä. Onneksi askarteluprojekti on jo aika hyvässä vaiheessa. Nyt jos olisi kirjekuoria, niin nehän olisivat jo kohta postissa. Niin, ja näiden lisäksi olisi mukavaa saada hankittua jotain, mitä kääriä paketteihin. Onneksi olen päässyt siinäkin jo pikkuiseen alkuun.

Viikot menevät kovin äkkiä, ja sen huomaa muun muassa siitä, miten usein tänne blogiin tulee kirjoitettua. Edellinen teksti on lauantailta. Sen jälkeen tapahtuivat jo tuparit, itsenäisyyspäivä, joitain työpäiviä ja ilmeisesti lyhyehköjä iltoja. Ai niin, eilinen ilta meni joulukorttipajassa. Ja sitä edellisenä kävin pitkästä aikaa saunassa. Viime viikkoina ei ole oikein saunotuttanut, kun uusi sauna ei ole tuntunut lämpenevän kunnolla. Isoveli kävi viikonloppuna pikaisesti kylässä ja pisti samalla meidän kiuasta kuntoon kivien osalta. Pussillinen kiviä ja murskaa joutui hylättäväksi. Se tuntui auttavan, ainakin edellispäiväiset löylyt tuntuivat aiempaa paremmilta. Ja saunan jälkeen oli mukava olla ja nukkua samassa miellyttävässä olotilassa hyvät yöunet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti