perjantai 5. helmikuuta 2010

Rentouttava menneisyys

Tässä sitä vietellään hiljaista ja rauhallista koti-iltaa. Joskus ei vaan jaksa tehdä mitään. Pitää olla ja palautua. Se auttaa.

Tänään olen kotiintulon jälkeen lukenut kirjaa, roikkunut netissä, syönyt, lojunut lattialla, kuunnellut musiikkia ja miettinyt hajanaisesti elämää. Ja ollut kiitollinen Kullalle, joka oli siivonnut täällä. Kuinka helpottavaa. Tästä on varmaankin tulossa aika leppoisa viikonloppu, ja se on hyvä se.

Ei ole tarkoitus puhua pelkästään rentoutumisesta täällä blogissa. Se vaan on tuntunut olevan päivän aihe viime aikoina. Luulen, että aion jatkaa myös muisteluita ja kertoa joitain juttuja lapsuudesta tai niin sanotusti entisestä elämästä, ajalta ennen kuin muutin pois kotoa. Siihen on muutamia syitä. Ensinnäkin, lapsuuteni on ollut mielessäni viime aikoina. Ehkä se liittyy siihen, että haluan muistaa, kuka olen. Ja mistä olen tullut. Kun elämä vie ihan muualle sieltä, mistä on lähtenyt, niin lähtöpaikka on mukava pitää mielessä. Tai kuten opin tänään fysiikan labratyöhirmussa, niin lähtöpaikka on oltava tiedossa, jotta kuljettu matka voitaisiin saada selville.

Lisäksi on niinkin, että suurin osa nykyisessä elämässäni olevista ihmisistä ei tiedä juuri mitään "entisestä elämästäni". Ei edes Kulta tiedä liian paljoa, ei hänellekään ole tullut kerrottua kaiken maailman sattumuksia vanhasta elämästä. On mukava vähän raotella menneisyyden verhoa. Vaikka luultavasti se on kuitenkin mukavinta ihan vain itseäni ajatellen. Sitäpaitsi asiathan kannattaa kirjoittaa ylös, ennen kuin ne unohtuvat kokonaan. Tai ehkä minusta tuleekin vanhempana sellainen, joka ei muista, mistä huoneesta oli tulossa ja minne menossa, kun taas vuosikymmenten takaiset asiat ovat kyllä kirkkaana mielessä. Voisin hyvin kuvitella.

2 kommenttia:

  1. Sun tekstejä on mukava lukea! :)
    Jos alkaa miettimään niin kyllä sitä olisi vaikka mitä ylöskirjoitettavaa elämän varrelta :) ..aloin muistelemaan omaan ensimmäistä koulupäivää. Täytyy kyllä sanoa etten muista sitä, taisi olla aika jännittävää. Samoihin aikoihin tapahtui muitakin isoja juttuja, ehkä liian paljon informaatiota. Äiti meni nimittäin uusiin naimisiin sinä kesänä ja en ehtinyt olla ekassa koulussa kuin pari kuukautta.
    Jotain kuitenkin ekasta koulusta jäänyt mieleen kuitenkin. Ruokalan muistan :) ja sen että pinaattilettujen kanssa oli perunasalaattia eikä hilloa kuten yleensä. Myöskin jotakin puuvillalangalla kirjailua tehtiin, punaiselle vohvelikankaalle. Ja rinnakkaisluokalla oli kiva poika jonka kanssa kuljin samaa matkaa iltapäiväkerhoon. Poika jatkoi sitten matkaansa kotiin, ei ollut siis kerhossa. Kerran heidän luokka pääsi aiemmin koulusta kuin meidän ja tämä poika oli minua odottanut, halusi kävellä kanssani yhtä matkaa. Hyvin jäänyt mieleen ;)

    VastaaPoista
  2. Mukava jos näitä jaksaa lukea hyvin. Onneksi tuollaisia kivoja poikia on olemassa :)

    VastaaPoista